Om Bifrost / Bifrost

Bifrost

BIFROST - FOF’s kunstskole for udviklingshæmmede.

 

Kunstskolen Bifrost startede i 1995 med plads til 10 elever. I 2000 udvidedes der med  5 pladser og i 2011 med yderligere 6, så der nu er plads til 21 elever på Bifrost. Kunstskolen har tilknyttet 6 lærere, som alle er udøvende kunstnere og har en pædagogisk og kunstnerisk baggrund. Lærerne arbejder, så der altid er 3 lærere på skolen, mens de resterende 3 holder fri for at arbejde med egne kunstneriske udtryk.

Et ophold på Bifrost giver mulighed for at indgå i et kunstnerisk miljø, hvor eleverne hver især udvikler deres evner, fordyber sig og opdager nye måder at udtrykke sig på.

Der arbejdes med forskellige materialer og teknikker indenfor tegning, maleri, grafik og skulptur. Der undervises i farve- og materialelære, ligesom eleverne får indblik i kunsthistorien. Praktisk arbejder eleverne individuelt, mens der er fælles undervisning i forbindelse med museums- og galleribesøg.

Eleverne afslutter skoleåret med en elevudstilling. Der udstilles desuden løbende i ind - og udland.

Kommende elever, der påtænker et år på kunstskolen, kan komme i praktik for selv at erfare, om arbejdet med det kunstneriske har interesse.

 

Siden skolens opstart i 1995 har 50 forskellige elever gået på Bifrost. Flere af eleverne har gennem årene udviklet sig til i større og større udstrækning at stille sig selv relevante opgaver, der er befordrende for deres egen kunstneriske udvikling. De er utroligt produktive og udstillingsaktive.

 

Elever fra Bifrost har udover i Danmark bl.a. udstillet i Japan, Irland, Tyskland, Skotland, Ungarn, Frankrig, Belgien og Finland. Separat eller som gruppe.

Enkelte af vores elever har holdt foredrag om deres egne værker, været portrætteret i TV 2 og været på censurerede udstillinger i Frankrig og Tyskland. Andre har arbejdet med store udsmykningsopgaver, illrstrationor til tidsskrifter m.m.